После завршених председничких избора у Француској постало је јасно неколико ствари. Прво, да је НАТО упрегао све капацитете да очува практично окупациони статус који има у Европи. Против Марин Ле Пен и Националног фронта подигнути су сви медији, највећи део „интелектуалаца“ као и врхушка атлантистичких политичара и читав тај притисак је резултовао резултатом у другом кругу избора.

Друго, да је из такве паничне реакције НАТО-а јасно да су они у паници да им се не разбукти „западни политички фронт“ и да у блиској будућности неће презати ниодчека како би скршили сваки отпор. Једна од ствари коју ће дефинитивно радити је појачавање притиска на Европу отварањем кризе на Балкану.

Треће, и најважније, иако је Марин Ле Пен изгубила на изборима, јасно је да је 34% гласова колико је освојила онај фонд гласова са којим ће Национални фронт моћи да рачауна, а што га већ сада ставља у позицију убедљиво најјаче политичке партије у Француској. Тај фонд гласова и толика подршка је основа за један нови и другачији политички покрет који ће деловати на нивоу Европе, а који ће тежити рушењу НАТО поретка и успостављању новог договора.

Ми из Народног слободарског покрета изражавамо велико поштовање и честитамо Националном фронту на оствареном резултату и уједно изражавамо задовољство што смо се као партија укључили у један за сада неформалан политички покрет који тежи да Европи, па самим тим и Србији врати достојанство и нормалан живот, а он је могућ само уколико НАТО буде отеран на сметлиште историје.

Информативна служба Народног слободарског покрета