Mирослав Паровић, председник председништва Народног слободарског покрета на конференцији у  Медија Центру поводом избора у Француској приликом промоције књиге Тијери Лежијеа истакао је да смо сведоци како читава номенклатура Европске уније ради на томе да спречи да пројекат Ле Пен који је седамдесетих година прошлог века почео са 0,2 процента на овим изборима у Француској победи. У томе они не презају да суспендују демократију, да суспендују оне вредности на којима почивају и саме европске интеграције, овакве какве их познајемо, па чак и елементарну логику. “Дошли смо тако данас у ситуацију да противкандидат Марин Ле Пен, Ротшилдов банкар и бивши министар у Влади Француске, дакле потпуно човек номенклатуре садашње ЕУ, у завршној недељи кампање говори како ће ето и он организовати референдум о изласку Француске из ЕУ, наравно знајући да је то политичка идеја која побеђује”, приметио је Паровић

“Засигурно ћемо у будућности имати сарадњу на прављењу једне нове пре свега безбедносне приче у Европи која мора да заштити и нас овде, али гледано из визуре западњака који наравно себично сагледавају ствари, као што су 90-тих из сопственог разлога подржавали Шиптаре и Муслимане на Балкану, ако Ле Пенова победи у недељу ће се ситуација драстично окренути и зато су ови избори толико значајни и за нас као народ и за нас као државу”, закључио је Мирослав Паровић, лидер Слободара.

Том приликом, у своје и у име учесника Конференције позвао је све Србе који у Француској имају право гласа да на изборима у недељу 7. маја исти повере Марин Ле Пен.