На данас одржаној конференцији за медије поводом другог круга председничких избора у Француској присутним новинарима представљена је књига мисија Ле Пен, аутора Тијери Лежијеја који је већ дуже од двадесет година шеф обезбеђења Националног фронта и породице Ле Пен. О књизи, као и о значају избора у Француској на целокупну европску па самим тим и српску политику говорио је Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета и аутор предговора српском издању, који је истакао да је мисија Ле Пен 70-тих година прошлог века стартовала са мање од 1% подршке, а данас готово пола деценије касније за мисију Ле Пен слободно се може рећи да је успешна јер независно од коначних резултата избора у Француској данас имамо од Лисабона до Владивостока успостављен јасан политички фронт суверенистичких снага које се залажу за нови договор.

„Србима је место у новој европској политици имајући у виду да смо ми као народ до данас сачували своју неутралност у односу на НАТО пакт, а и први смо који су се у Европи сукобили са радикалним исламистичким џихадом и шиптарским тероризмом, што је највећа претња по мир и безбедност у Европи“, закључио је Паровић.

Уредник портала Нови Стандард  Жељко Цвијановић, осврнуо се на моменат у ком аутор књиге описује сусрет Радована Караџића и Жанмари Ле Пена 1997. године, истакавши да је то био сусрет двојице осведочених антиглобалиста –  једног Караџића који је тада био у изгнанству, и другог Ле Пена који је био у прогонству од стране глобалистичких елита које су тада биле на врхунцу моћи. Цвијановић је такође истакао како су ови избори у суштини јасан обрачун два супротстављена концепта једног националног, а суштински народног, и другог глобалистичког, те да због тога јасно треба подржати Марин Ле Пен.

Боривој Рашуо политиколог и члан председништва Народног слободарског покрета је рекао да није случајно што се најважнији европски избори дешавају управо у Француској имајући у виду да је француска култура једна од најутемељенијих култура у историји човечанства те да је степен подршке националном фронту Марин Ле Пен, гледано кроз историју, у директној сразмери степену угрожености француског народа, егзстецијалном и идентитетском.

Нас крају новинарима се обратио Владан Глишић, члан Народне мреже који је рекао како је апел за гласање за Марин Ле Пен, свим Србима који у Француској имају право да гласају, у основи један крајње рационалан политички циљ имајући у виду да је актуелни француски естаблишмент оличен у Макрону врло јасан непријатељ српског интереса, а да постоје изгледне шансе да са Марин Ле Пен као председницом Француске Србија у Француској добије и савезника, или у најмању руку да нема непријатељ.

Сви учесници трибине су позвали све Србе са правом гласа у Француској да гласају за Марин Ле Пен истичући како су Марин Ле Пен и Национални фронт искрени пријатељи Србије и српског народа.

Информативна служба Народног слободарског покрета