Да ли је НАТО пакту било потребна војна снага Црне Горе која броји читавих 1800 војника? Наравно да није. Али је очигледно НАТО пакту јако важно да још једну мафију стави у потпуности у своју службу и под своју заштиту. На исти начин на који је шиптарској мафији НАТО давао логистику све ове године и на тај начин направио предуслове за пројекат „велике Албаније“, тако и мафијашком режиму Мила Ђукановића сада даје  задатак  да преко својих пипака и сарадника у Србији и нашу државу гурне ка овом савезу.

Због тога не сме да чуди што су се одмах по објављивању одлуке Скупштине Црне Горе која је без референдума одлучила да уђе у НАТО у Србији јавили прекаљени НАТО лобисти попут Вука Драшковића, Драгана Шутановца или Саше Јанковића. Речју, делови и власти и опозиције су овим чином охрабрени и сада ће кренути у бесомучну кампању у којој ће комбинацијом застрашивања, изазивања хаоса и указивања на „светли пример Црне Горе“ препарирати српску јавност и настојати да обезбеде предуслове да неки сазив скупштине Србије прогласи акт приступања НАТО пакту. Дакле, овај својеврсни политички пуч у Црној Гори је опомена Србији у ком правцу ће се НАТО понашати.

Српски национални интерес није чланство у НАТО пакту и стога се под хитно мора приступити усвајању Закона о војној неутралности Србије, чиме би се макар на средњи рок одбио лобистички напад НАТО-а. У перспективи треба пратити развој европске безбедносне и одбрамбене политике, па уколико и Европа (заједно са Русијом) буде ишла на одбацивање НАТО-а и успостављања другачијег, сопственог модела заштите безбедности, онда и ми као држава можемо разговарати у том правцу, а до тада морамо сачувати војну неутралност уз свакодневно јачање наших безбедносних структура пре свега кроз споразум са Русијом о набавци наоружања.

Информативна служба Народног слободарског покрета