Слободари ће гласањем у РИК-у уважити извештајe десетинa хиљада контролора са биралишта који су својим потписом гарантовали регуларност избора

Држава није играчка, а евентуално поигравање са њом оставља несагледиве последице по грађане и по институције. Ову чињеницу мора на памети да има свако онај ко се политиком бави и ко жели добро народу и држави.

Избори за председника Србије који су одржани 2. априла 2017. су протекли у релативно коректним условима, а о чему најбоље сведочи то што није било сувише приговора на ток гласања у току изборног дана. Сви приговори који су стизали у РИК су обрађивани и неки од њих су прихваћени тако да смо имали и поновљено гласање на десетак места у Србији.

Примедбе које се могу дати на извештавање медија у предизборној кампањи, као и расправе о пореклу новца за поједине скупе кампање су нешто о чему РИК не одлучује, а што свакако у блиској будућности треба да буде део јавне расправе о новим изборним правилима. Правила игре за ове изборе смо сви ми знали и чином предаје кандидатуре смо их прихватили и то је факат.

Оно што се после избора јавило као проблем је неодговорни егзибиционизам појединих учесника на изборима. Позивом да се обара изборни процес, а без јасних доказа о изборним нерегуларностима у суштини се нарушава правни поредак земље и додатно се потпирују улични протести. Пред члановима РИК-а који гласају се налазе хиљаде записника са терена са потписима контролора свих политичких партија, па и оних који сада траже обарање избора. Сви ти записници и сви ти потписи људи који су контролисали изборе члановима РИК-а говоре да су избори протекли у реду, а са друге стране Обрадовић, Јанковић, Јеремић и дружина буквално пљују у лице и својим члановима и контролорима и сада као доказ опозиционарности траже да се руши држава.

Нико ко је нормалан и одговоран не сме да пристане на овакве рушитељске захтеве. Чланови РИК-а које је именовао Народни слободарски покрет ће гласати у складу са законом и здравим разумом и уважиће потписе десетине хиљада контролора са биралишта који су тим потписом гарантовали регуларност избора.

Постоје они који су зарад власти спремни да изводе малолетне средњошколце на улице чиме показују склоности које имају исламистички терористи, а то је да зарад својих циљева не презају ни од тога да децу гурају испред себе. Такви не смеју да победе ону тиху већину пристојног света у Србији. Једина брана том и таквом нарастајућем лудилу јесте нови друштвени договор свих одговорних друштвених и политичких снага. У том договору се морају дефинисати и јасна изборна правила која ће осујетити било какву могућност сумње на изборе, а самим тим и онемогућити да НАТО када му се прохте организује постизборне кризе.

Информативна служба Народног слободарског покрета