Мирослав Паровић на гласању са породицом. Фото: Јарослав Пап, Танјуг

У недељу 02. априла одржани су председнички избори на којима је Србија бирала између једанаест понуђених кандидата. Мирослава Паровића лидера Народног слободарског покрета грађани Србије на гласачком листићу могли су да заокруже под редним бројем три.

На посећеној конференцији за медије, у канцеларији Слободара у Београду на Теразијама, пред бројним домаћим и страним новинарима који су се акредитовали да прате изборно вече из изборног штаба Слободара, негде након 22 часа обратио Мирослав Паровић и изнео своје утиске о кампањи и резултатима.

“Иако резултат у овом моменту то не показује, уверен сам да су Србији потребни како мир и  стабилност, тако и другачија политика, и сматрам да је за нас ово добар почетак и да ће се у наредном периоду показати пун потенцијал политике за коју се залажемо”, рекао је  Паровић.

Паровић је и овом приликом саопштио да је одлучио да промовише вредносну политику, да је водио убедљиво најскромнију кампању од свих противкандидата, и да је упркос најавама појединих, заправо био и једини који од државе није узео ни динара, те да је евидентно имао најмање простора у медијима пре свега услед заглушујуће буке наметнуте референдумском атмосфером што је по њему и главни узрок оваквог изборног резултата.

Мирослав Паровић захвалио се грађанима Србије на томе што се није десио никакав лош сценарио на улицама. “То је победа за све нас који се залажемо за нормалну и пристојну политику”, закључио је, и честитао новом председнику Србије, истичући да је он данас један од ретких који може да му, како демократска пристојност и ред налажу, честита на убедљивој победи што довољно говори о својеврсној аномалији ових избора и атмосфери која је у кампањи владала.

“Данас само ја могу и Србију, и сараднике, и вас новинаре да погледам у очи јер сам све време говорио да не очекујем посебан резултат у смислу бројки и процената, јер је циљ мог изласка на ове изборе био кандидовање политичких тема које сматрам да ће се показати као веома важне у наредном периоду. Шта ће да раде они који су себе видели у другом кругу, који су себе видели као победнике у трци за председника, од њих већина  и парламентарни, потрошили милионе евра, а добили су и 30 пута мање гласова од победника на овим изборима?”, упитао је Паровић, и додао да због тога на кампању за разлику од других може да стави не једну, него три тачке и настави где је стао градећи будућу победничку политичку платформу, на симпатијама народа на слободарским идејама што је могао да види у директним сусретима на терену обилазећи Србију. Други који су себе видели у облацима нека виде шта ће и како ће закључио је Паровић, и захвалио се свим медијима који су били отворени за једини политички програм на овим изборима који је искакао из шаблона “ура” и “уа” бившем премијеру, а данас новом председнику Србије, коме је пожелео да оправда добијено поверење, и у тешкој ситуацији, у којој се налазимо нађе сигуран пут за државу и народ.