Председнички кандидат Народног слободарског покрета Мирослав Паровић, каже за City радио да ће се трудити да спречи референдумску атмосферу на предстојећим изборима, поредећи је са атмосфером 5. октобра 2000. године. Паровић жели и да „стави тачку на ДОС-овску логику“.

Паровић сматра да грађани „не смеју да наседну на прављење нове референдумске атмосфере за и против какву смо имали 5. октобра 2000. године“.

„Тада се таква атмосфера завршила петооктобарским пучем када су многи искористили оправдано незадовољство народа, па су спаљивали тадашњу Савезну скупштину а са хеклерима и машинкама заузимали државне институције“, каже Паровић.

Још тада је према његовом мишљењу „успостављена ДОС-овска логика“, а сматра да и сада „имамо два, три, досовска кандидата за председника“.

„Мој циљ је да спречим или колико год могу да се супротставим референдумској атмосфери са једне стране. Са друге стране одговорним рационалним приступом, платформом, са новим људима, што сам и ја на политичкој сцени, покушам на овим изборима да ставим тачку са том ДОС-овском логиком.“, тврди Паровић.

Он највише замера актуелној власти што није направила довољни дисконтинуитет са „ДОС-овском логиком“, истичући да и у овој валсти има доста кадрова који су некада били у ДОС-у.

„Надам се да ће ови избори донети пост-досовску еру, а мислим да ће и актуелни режим како год прошао на изборима њихов кандидат, да изрши корениту реформу и да ће урадити што су морали још 2012. године, да раскрсте са таквима и политиком да Европска Унија нема алтернативу“, сматра Паровић.

Он додаје да је прокламовао пет главних циљева, а први је „Србија као активно војно неутрална држава“.

„То значи да морамо да зауставимо Европске интеграције не зато што сам ја против Европе, мислим да смо ми уз још неколико народа темељ Европске цивилизације. Ипак, имајући у виду велику кризу у ЕУ будућност Европе биће у савезу суверених држава, због чега ми Србију треба да прогласимо неутралном“, сматра Паровић.

Друга тачка је успостављање владавине права и закона и „подизање“ урушених институција, трећа је бескомпромисна борба против „шиптарске и црногорске мафије“ јер „нарушавају наш интегритет и територијални суверенитет.

Паровићев четврти циљ је заустављање „ауто-геноцида с обзиром да нас сваке године има 40.000 мање, а да 30.000 грађана годишње одлази у иностранство“.
Пети циљ истиче „је успостављање институција српског културног идентитета у свим Балканским пределима у којима живе Срби.“

Говорећи о кампањи Паровић каже да протиче „у тону потпуне радикализације и референдумске атмосфере за и против Вучића“ за шта сматра да је „веома лоше“.

„Јанковић, Јеремић, Радуловић, Чанак желе да не – политичким методама дођу у позицију којом ће направити постизборну кризу, а да касније попут 2000. – те године заузму институције“, сматра Паровић.
За њега су како каже прихватљиви Шешељ, Поповић и Стаматовић јер деле исте вредности а нису они „који су унапред дефинисали нову кризу“.

Закључује да му је највећа жеља да максимално допринесе да избори прођу „најрегуларније, колико је то могуће“.

Извор: Радио City 99.9Mhz