Мирослав Паровић
, лидер Слободара и кандидат за председника Србије, говорећи на предизборном скупу у Смедеревској Паланци, указао је на то да се све до данас у Србији није могло чути о политици која ће врло брзо постати немачка државна политика, а која, пре свега због интереса самог немачког народа, из корена мења однос и према оним питањима која се тичу директно нас у Србији.

Mи се налазимо у таквом моменту, не само ми Срби, него и Немци, када је питање опстанка, биолошког, политичког, идентитетског, економског и сваког другог. Нас се као народа то итекако тиче јер смо стари европски народ који се заједно са Русима, Немцима, Французима, Италијанима и Мађарима налази у стубовима европске цивилизације и културе”, рекао је Мирослав Паровић, који ће се на гласачком листићу другог априла наћи под редним бојем три.

Говорећи о свом пријатељу Маркусу Фронмајеру из Алтернативе за Немачку  који је исказао подршку на предстојећим изборима, који представља будућност европске политике јер већ за неколико месеци постаје посланик немачког парламента, Паровић је указао да колико сада Србија мора да се припреми за надолазеће политичке промене у Европи које предводе све моћније партије попут Алтернативе за Немачку, Националног фронта Француске и све оне које Европу, пре свега цивилизацијски, па самим тим културно, политички, економски и безбедносно, виде од Владивостока до Атлантика, на осовини Париз-Берлин-Београд-Москва. “Ако те идеје не буду победиле ми нећемо постојати”, рекао је Паровић и истакао да ћемо у деценијама пред нама таквом сарадњом успети да овај народ и шири регион извучемо из проблема у коме се сви налазимо.

“Нисмо више усамљени. Један Немац нам се обратио поруком да се нама Србима диви. Један Немац је рекао да наш српски поглед на свет има смисла”, истакао је Паровић рекавши да је боље да слушамо шта о нама причају други, јер смо себе убедили да смо лоши, да смо на дну, да не треба можда овакви ни да постојимо, у чему треба тражити објашњење аутогеноцида који вршимо сами над собом.

Присуствујете рађању нечега, што ће обележити наредни век. Нисам луд да поверујем већ на овим изборима у смислу броја могу да урадим нешто значајно, али сам свестан да ми данас започињемо једну нову епоху“, закључио је Мирослав Паровић, на скупу одржаном у пуној сали позоришта у Смедеревској Паланци, којом приликом су се присутнима обратили и Владан Глишић оснивач Народне мреже, Боривој Рашуо председник политичког савета Слободара, Никола Вучен председник Скупштине општине Смедеревске Паланке и адвокат Зоран Стојковац.