Алтернатива власти не могу да буду кандидати који би уз подршку из иностранства сутра били спремни насилним путем да дођу на власт, мимо избора и закона.

Ово у интервјуу за „Србин инфо“ поручује Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета и председнички кандидат који је на листи под бројем 3.

Ако добијете поверење грађана, како бисте водили спољну политику земље? Да ли бисте предност дали путу ка чланству у ЕУ, што је тренутно случај, или бисте се окренули Русији?

– Залажем се за то да Србија буде војно и политички неутрална држава. То подразумева активан приступ неутралности тј. задржавање нивоа постигнутих односа и са државама ЕУ и са Русијом уз ојачавање оних сегмената који су од државног и народног интереса.

По мом мишљењу, то је у овом моменту најрационалније решење имајући у виду да наша држава већ пуних 16 година усаглашава своју политику са ЕУ и да би сада било који радикалнији приступ са наше стране могао да изазове унутрашње потресе налик на оне у Украјини и Македонији.

Шта очекујете од предстојећих избора у Француској и Немачкој? Какве промене чекају Европу и да ли ће те промене и на који начин утицати на Србију?

– Практично у свим озбиљним европским државама јачају суверенистичке политичке снаге које теже да редефинишу ЕУ и сведу је на савез суверених држава. Управо је то велика шанса за Србију имајући у виду да ми своју државност и сувереност имамо преко две стотине година и да смо научили да са Русијом, Француском, Немачком и другим старим европским државама сарађујемо на основи међусобних интереса.

ЕУ данас још само штите оне државе и народи коју никада раније у историји нису имали своју државност и нису научили и не знају да функционишу без неког тутора, али то је већ њихов проблем.

Треба ли Србија да настави преговоре са косовским Албанцима након последњих провокација са отимањем српске имовине и настојању да се формира такозвана „косовска војска“?

– Вођење државе подразумева константан дипломатски рад. Чак и у рату зараћене стране константно преговарају, тако да мислим да се разговори морају наставити, али да Србија мора да инсистира да се они врате под окриље Уједињених нација.

Свет се убрзано мења и у тој глобалној промени парадигме српско становиште све више добија на тежини.

Оно што пак треба радити независно од преговора то је заштита интереса Срба који живе на КиМ и који на тај  начин најбоље чувају наш суверенитет. Такође, под хитно треба иницирати договоре са Русијом, Француском, Немачком, Белгијом и Швајцарском о томе да се уништи шиптарска мафија која која данас проблеме прави широм Западне Европе што даје основ за можда на прву лопту чудно савезништво које сам предложио. Када се разори шиптарска мафија то ће уједно бити и завршетак свих албанских пројеката на Балкану.

Како коментаришете сазнања да је кандидат Лука Максимовић (Бели Прелетачевић) заправо пројекат Срђе Поповића, стручњака за организовање обојених револуција?

– Треба прочитати књигу Срђе Поповића у којој објашњава технике извођења револуција и улогу сатиричних и хумористичких пројеката. Бели Прелетачевић је управо прављен по том моделу и са циљем да исмеје сваког ко само и покуша да укаже на сву проблематику изругивања држави.

Да се случајно тако нешто покушало у Немачкој завршило би са осудом јавности и снажном реакцијом државе, а ето код нас једини ја на политичкој сцени указујем на погубност распламсавања идеје спрдње са државом.

Које је ваше мишљење о осталим кандидатима на изборима?

– Свако коме одговара овакво стање у држави и политика која се води има једног кандидата власти, Александра Вучића и ту су бар ствари јасне с обзиром на то да је глас за њега – глас за све оне који су у влади и оне који говоре на митинзима. Ја не мислим да је то добар избор, али исто тако не мислим да су избор ни ови који су до сада били на власти и државу уништавали на сваки начин.

Гласањем за Јанковића или Јеремића народ суштински гласа за брдо оних опскурних ликова који се крију иза њих, а који чак и не говоре на њиховим скуповима да их народ не би тако лако уочио, па је у том смислу власт и поштенија, јер бар не крије ко је све чини и подржава.

Да ли се сматрате да би са Запада неко могао да иницира насилне демонстрације у Србији у настојању да на власт дође неки нови ДОС?

– Апсолутно да. Ви већ имате проглашено акционо јединство Јанковића, Радуловића, Јеремић и Обрадовића, па и Луке Максимовића. Они на сваки начин раде на томе да се створи референдумска атмосфера за и против Вучића рачунајући да у тако запаљивој атмосфери могу да направе пост изборну кризу и да тако дођу у позицију да преузму власт у земљи мимо избора и закона.

Председник Србије је и врховни комадант Војске РС. Да ли сте за враћање војног рока и како бисте унапредили Војску РС?

– Ја сам за увођење опште обуке становништва о свим аспектима заштите безбедности и увођење грађана у систем заштите земље. Што се војске тиче, она треба да остане професионална и све више наоружана уз задржавање могућности добровољног служења војног рока.

О обавезном војном року се води демагошка расправа и покушава се стицање лаких поена, а имамо могућност добровољног одласка у војску што се врло слабо користи као могућност.

Извор: Србин-ИНФО, 19.03.2017.