Председнички кандидат Народног слободарског покрета Мирослав Паровић изјавио је да ће се ако буде изабран за председника, залагати за концепт активне војне неутралности који подразумева да се Србија укључи у борбу против исламистичког тероризма и то његовог крака на Балкану.

“Исламистички терористи на Балкану су махом у редовима албанске мафије тако да би обрачун уједно имао и црту антимафијске борбе”, рекао је Паровић у предизборном интервјуу агенцији Бета.

Он је рекао да је важна ставка његовог програма, осим Србије као војно и политички неутралне држава, радикалан обрачун са мафијом, посебно са албанском и црногорском.

“Те две мафије које сарађују су уједно и оруђа у рукама НАТО структуре јер преко њих остварују дестабилизацију безбедносних прилика у нашој земљи. Дакле, уништење ових мафија значи повећање суверенитета Србије”, рекао је Паровић.

Говорећи о Косову, Паровић је казао да се мора на све начине инсистирати да се преговори врате под окриље УН. “Срби који данас живе на Косову и Метохији су наш главни чувар суверенитета тако да се они морају штитити свим дипломатским средствима, а што значи и претњом силом уколико неко буде физички покушао да их угрози”, рекао је Паровић.

Он је додао да се економска помоћ породицама Срба који живе на Косову подразумева, али да она пре свега треба да буде конципирана као помоћ у оснивању и одржавању породичних фирми.

Паровић је казао да ће до краја мандата створити српску пословну елиту, такву да ће министри чешће седети са српским него са страним привредницима.

“Данас је ситуација да због таблоида и климе у друштву наши министри чешће седе са странцима него са домаћим привредницима из страха да не би били приказани као неки који шурују са криминалцима. Наравно, то ће значити и да ће бити ухапшени и процесуирани сви они који су криминалци маскирани у привреднике”, рекао је Паровић.

Упитан да ли ће његов приоритет у дипломатији бити Њујорк, Москва, Пекинг, Брисел, Берлин, Паровић је казао да је Србија увек његов приоритет, што значи “да су сви побројани градови важни и сваки је најважнији”.

Паровић је рекао да је важан део његовог програма и образовање институције Српског културног простора преко које би се очувао идентитет и цивилизацијски простор у свим деловима Балкана на којима су Срби као народ оставили културолошки траг.

Он је најавио да ће његов први потез на месту председника Србије бити увођење ордена за мајке које су родиле петоро и више деце.

“Само рађање деце обезбеђује будућност и суверенитет наше земље”, рекао је Паровић.

Извор: БЕТА, 24.03.2017