Ратни ветерани Србије први су се у свету супротставили НАТО пакту и исламистичком тероризму. “Да би смо били срећно друштво као народ морамо имати пијетета према онима који су били спремни да дају своје животе у одбрани слободе”, изјавио је на дан почетка НАТО агресије на Србију Мирослав Паровић кандидат за председника Србије, и лидер Народног слободарског покрета у Крагујевцу, који ће на изборима 2. априла на гласачком листићу бити под редним бројем три.

Бомбардовање Србије, рекао је Паровић, утрло је пут томе, да нам је политика НЕ у НАТО доминантно важна, и да нам је сходно томе политика активне војне неутралности најбоље решење имајући у виду да тако сигурно никада више нећемо бити конфронтирани са најјачим силама овога света. “Морамо се укључити у глобалну  борбу против исламистичког тероризма имајући у виду да ми на нашим рубовима имамо великоалбански тероризам и морамо урадити све да заштитимо наше грађане” – изјавио је Мирослав Паровић кандидат Слободара.

Европа се нашла се иза гвоздене завесе коју су успоставиле НАТО и Европска унија. Немачкој и Француској са једне, и Русији са друге стране данас је потребна држава на тлу Европе преко које ће моћи да успоставе несметану сарадњу.  Потпуно супротно од ситуације у којој је била несврстана Југославија, преко које је Запад продирао на Исток, данас Србија као активно неутрална и наоружана, може да буде држава преко које Исток продире дубље на Запад. Наравно, неће бити нимало лако одржати курс војне неутралности, а камоли га још додатно проширити и на раван политике. Стога је за почетак важно очувати стабилност нашег друштва јер је то предуслов сваке будуће политике.