Мирослав Паровић кандидат Народног слободарског покрета за председника говорећи о мафији у Србији, уз шиптарску, поменуо је и црногорску, као њен други крак, коју Србија мора сасећи зарад националног интереса.

Паровић је објаснио да ће се Ђукановићев режим урушити када изгуби моћ коју црпи из криминалних послова у Србији, а да ће тиме снагу изгубити и они који покушавају да промене идентитет Србима у Црној Гори, прекроје историју, промене веру, језик и културу.

“Црногорска мафија у Београду држи оно што не држе Шиптари. На челу црногорске мафије је Мило Ђукановић. Када сасечемо интересе црногорске мафије у држави Србији, а нажалост Мило Ђукановић преко те мафије јачи је у Београду него у Подгорици, када сасечемо Мила Ђукановића и његове мафијске прсте у Београду ми ћемо лако разрешити односе са Црном Гором. Мислите ли да ће након тога тамо остати ико ко је за овај концепт државности Црне Горе, непријатељски окренут ка Србији? Мислите да ће након тога ико више помињати да смо ми два народа, да ће ико више прекрајати историју, да ће ико више Његоша сврставати у црногорску књижевност, и избацивати га из химне?”  – запитао је Паровић.

Једна од пет кључних програмских тачака са којима лидер Слободара Мирослав Паровић излази пред грађане Србије јесте одлучна борба против мафије, коју би иницирао залагањем за доношење антимафијашког закона. “Српско друштво и држава налазе се у пипцима мафијашке хоботнице коју је инсталирала НАТО структура.  Целокупан државни апарат, али и друштво у целини морају бити укључени у ову борбу.” – закључио је Мирослав Паровић.