* Слободарство и ресуверенизација најчешћи су термини које користим

Основа политике за коју се залажем јесте идеја народњаштва која подразумева да на бази најбољих традиција градимо модерну државу за 21. век.

Стога су слободарство и ресуверенизација најчешћи термини који користим, те сам у том правцу дефинисао пет кључних циљева и то: Србија као војно и политички неутрална држава, јачање институција и владавина права, одлучан обрачун са мафијом, заустављање аутогеноцида које се у друштву дешава кроз белу кугу, одлив мозгова и лош привредни амбијент; успостављање српског културног простора као наддржавне институције која би штитила и неговала цео цивилизацијски простор на Балкану, а на коме су Срби изградили своју културну баштину, каже у разговору за Данас Мирослав Паровић, председнички кандидат Народног слободарског покрета, одговарајући на питање шта чини окосницу његовог изборног програма.

* Која је Ваша “циљна група” на овим изборима?

– Не делим грађане на циљне групе. То раде они који се политиком баве кроз истраживање јавног мњења и преко маркетиншких манипулација. Друштво је један целовити систем и онај ко претендује да га предводи мора да му се посвећује у целини и подједнако сваком делу.

* Изјавили сте да ћете инсистирати и на заустављању “одлива мозгова” из Србије. На који начин бисте то чинили?

– Пре свега ја сам ушао у ову кампању са једном од идеја да грађанима предочим потребу да млад свет у овој земљи мора да добије шансу да активно гради своју будућност. Дати шансу значи омогућити и активне мере подстицаја за покретање фирми и самозапошљавање. Такође, шанса за живот у Србији значи и снажан рад у образовном и културном систему земље у којем се патриотизам мора пропагирати као део одгоја јер само на тај начин имате везаност људи и заједнички рад за опште добро.

* Казали сте, такође, да представљате конкуренцију свим “лажним алтернативама попут Саше Јанковића и Вука Јеремића”. Зашто су Јанковић и Јеремић, према Вашем мишљењу, “лажне алтернативе”?

– Зато што нису нестраначки кандидати како се представљају, већ су параван за десетине странака и проказаних политичких личности који их подржавају и иду за њима. Зато што нису нови како се труде представити, већ их овај народ зна као злу пару јер су део естаблишмента успостављеног после 5. октобра 2000.

* Како оцењујете кампању осталих кандидата за председника државе?

– Углавном је неинвентивна имајући у виду да већина кандидата нема програм нити идеју, већ кампању своде на Вучића и покушај прављења референдумске атмосфере.

“Не изувати се пре потока”

* Да ли бисте, у случају да се не пласирате у други круг избора, били спремни да подржите неког другог кандидата?

– Наш народ каже како се не треба изувати пре потока.

Пише: М. Стојановић

 

Извор: Данас, 20.03.2017.