Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета у петак 10. марта у 17 часова у друштву својих пријатеља и активиста предао је Републичкој изборној комисији (РИК)  нешто више од 10.500 потписа грађана који су подржали његову председничку кандидатуру.
Том приликом у својој изјави за медије истакао је да референдумска атмосфера која се производи у Србији сличи оној атмосфери коју смо имали пред 5. октобар 2000-те, као и да сви јако добро знамо да се после тога овом народу ништа добро није десило.

Паровић је изјавио да ће као опозиција актуелној власти бити и оштар противник свим лажним алтернативама, попут Саше Јанковића и Вука Јеремића, за које је навео да имају „ботоксиране и исправљене биографије“.
„Борићу се против лажних кандидата, кандидата без странке, оних који покушавају да се прикажу као нови, попут Јанковића и Јеремића, а иза себе имају бројне компромитоване људе и људе које знамо као злу пару“, навео је Паровић.

„Уколико узмемо да су избори обрачун између власти и опозиције, онда морамо народу представити и некога ко је суштински опозицион“ – закључио је Мирослав Паровић.