Против председника Општине Сечањ, Предрага Милошевића – Карасија, у понедељак 20. фебруара 2017. Вукашин Баћина, шеф одборничке групе Слободара у скупштини општине Сечањ поднео је кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал у Београду са предлогом за одређивање притвора због сумње да ће пријављени наставити да их врши, због, како се у пријави наводи, следећих кривичних дела:

  • из области организованог криминала
  • против службене дужности
  • злоупотребе положаја одговорног лица у подстрекивању
  • злоупотребе у вези са јавном набавком
  • злоупотребом службеног положаја
  • прања новца

Да подсетимо према извештају Државне ревизорске институције (ДРИ), цитирамо:  “Сечањ је потрошио више од 57 милиона динара, а да за то нема одговарајућу документацију, те је поделио 37 милиона динара невладиним организацијама и удружењима без расписивања јавних набавки”.

Иначе, општина Сечањ са 17000 становника 2004. године имала је буџет од 68 милиона динара, и 50 запослених у општинској управи.

Нешто више од деценије касније, 2015. године буџет је порастао на чак 500 милиона динара, и иако је број становника опао на 10.000, запослено је 100 људи.

Према доступним подацима, од средњег нивоа развијености привреде, евидентно је да је у релативно кратком периоду општина Сечањ спала је на низак ниво привредне  развијености, а 7000 људи напустило је општину.

[embeddoc url=”http://slobodarski.rs/wp-content/uploads/2017/02/Krivicna-prijava-protiv-predsednika-opstine-Secanj-Predraga-Milosevica-Karasija.pdf” download=”all”]