Председник Народног слободарског покрета и кандидат за председника Србије Мирослав Паровић позвао је остале председничке кандидате да пред грађанима покажу своје квалификације и радно искуство које имају. Паровић је указао да већина његових противкандидата говори о привреди и пољопривреди, а да су читав радни век без радног искуства осим оног на политичким функцијама.

– Једна од првих тачака коју ћу урадити у кампањи је да изађем са својом дипломом, да покажем да сам био студент генерације на Електротехничком факултету, државним, једном од најтежих факултета који у овој земљи постоје. Да сам се после тога, закључно са овим даном, бавио својом струком. Од своје 24 године сам се све  време, уз друштвени активизам, бавио и послом електро-инжењера. Један сам од ретких кандидата на наредним изборима који тиме може да се похвали – објаснио је Паровић.

Он је рекао да  би сви председнички кандидати морали да одговоре на питања везана за њихову радну биографију.

– Друже, шта си ти радио? Како ти можеш конкретно помоћи Србији?  Ти се бавиш привредном или пољопривредом а никад се тиме ниси бавио. На томе ћу инсистирати, хајде да проверимо радне биографије сваког од нас. Да ли смо имали проблем са дипломом садашњег председника? Јесмо. Да ли је права, да ли је лажна, да ли је или није ишао на факултет? – подсетио је Паровић.

Он је гостујући у емисији „Само словенски“ на ТВ Наша послао изазов свим кандидатима за председника.

– Хајде да погледа народ и наше радне биографије. Хајде да видимо ко је од политичара радио у приватном сектору. Ја јесам. Хајде да видимо ко још то може да каже од кандидата – рекао је Паровић подсећајући да многи политичари причају о развоју приватног сектора а да у њему немају дана радног искуства.

– Свако може да испред огледала навежба говор и како се држе руке. Важно је да човек који претендује да седне на чело ове државе има пуноћу своје биографије. Да има животну, породичну, образовну, културолошку и радну. Овде је проблем скоро па нико нема радну. Зато нико и не прича шта су му професионална достигнућа? – упитао је Паровић своје противкандидате.

Паровић је најмлађи кандидат на председничким изборима, рођен је 1984. године.

Извори: Ослобођење, Наша телевизија