Данас је у Београду одржано рочиште поводом пријаве Срђе Поповића, бившег лидера Отпора и оснивача КАНВАС-а против Мирослава Паровића. Поповић терети Паровића да му је нанео душевни бол и угрозио безбедност тиме што га је оптужио да је подизао револуције широм света и да је у многим државама означен као терориста. Имајући у виду тежину оптужби које је навео врло је интересантно да се сам Срђа Поповић није појавио на суђењу, и тиме је у суштини још једном показао шта мисли о институцијама у Србији.

Пре почетка рочишта Мирослав Паровић је изјавио како и даље стоји иза тврдњи да је Срђа Поповић организовао и учествовао у многим насилним променама режима широм света. „Отпораши су у пучу петог октобра били ударне песнице и неко ко је наоружан и са фантомкама на главама улазио у институције система.“, навео је он. Такође, Паровић је подсетио и да су Уједињени Арапски Емирати током 2014. године Срђу Поповића ставили на списак лица повезаних са тероризмом.

„Људи као што су Срђа Поповић су у систем у Србији поставили многе своје „спаваче“ који само чекају да буду активирани па да поново направе нереде и хаос у држави.“, упозорио је Паровић. „Нимало ме не би изненадило да ти „спавачи“ буду активирани управо у току изборне ноћи 24.04. јер се већ дуже време у земљи прави атмосфера подела, а у таквој атмосфери и најмања варница може да запали пожар, а избори су идеална прилика да се отвори бојно поље.“, категоричан је Паровић.

Подсетивши како су практично сви НАТО лобисти у Србији 11.12.2014. потписали отворено писмо у којем траже забрану политичког деловања странке на чијем је челу, Паровић је рекао и како га нимало не изненађује што је противно свакој логици и незаконито оборена листа за републичке изборе у чијем је називу било његово презиме, што је преседан у новијој парламентарној историји Србије.

Подсећања ради, 11.12.2014. је група НАТО лобиста послала отворено писмо јавности и државним органима Србије у којима су тражили да се „размотри забрана политичког деловања странке Трећа Србија“. Неки од потписника овог документа су: Центар за евроатлантске студије; КАНВАС; Београдски фонд за политичку изузетност; Хелсиншки одбор за људска права и тд.

Oтворено писмо јавности и државним органима Републике Србије: Докле ћемо живети у сталном страху од “државног удара”