Најмлађи кандидат за председника Србије, Мирослав Паровић, је у ексклузивном интервју за наш портал изнео своје мишљење о актуелној политичкој ситуацији у Србији и објаснио зашто би грађани на следећим изборима требали заокружити баш његово име.

Ако данас у Србији раде они који су припремали све око 24. септембра, колико је нови 5. октобар реална претња?

После победе Доналда Трампа у САД, целокупна машинерија глобалистичког естаблишмента се сконцентрисала на Европу. Протести у Румунији су показали како они преко полуга инсталираног НВО сектора као и својих спавача у институцијама система веома брзо могу да направе кризу. Слично се спрема и Србији, али и региону јер глобалисти свим снагама желе да стабилизују своје уздрмане позиције.

Узмите и тај пример да сада на изборима у Србији нећете имати никога ко је отворено за НАТО и против Путина и Трампа. Већина ранијих ДОСових и НАТО јуришника је обукло „руске кошуље“ и њима покривају своје право лице.

Све битке која је ова власт око Косова водила је изгубила, а многе је представљала као победе. Зашто и како и шта сада чинити?

Пре свега треба схватити да се ЕУ налази у кризи, а свет у транзицији. Ту су наравно ризици по Србију, али и велике шансе. Једна од шанси је да се европској јавности поново јасно стави до знања да је на КиМ инсталирана мафијашка парадржавна творевина која помаже џихад у Европи. Сада се у водећим државама ЕУ могу наћи савезници за борбу против тог зла, а наша једна шанса је да се преговори из Брисела врате у УН. Такође, ми коначно морамо почети да радимо на јачању културолошког рада који ће у својој основи свакако имати косовски завет. Ми смо Косово и почетком двадесетог века повратили тиме што смо вековима пре тога чували бакљу суверенитета у епским песмама и другим културолошким моделима.

Како гледа на чињеницу да су у новој власти поново ухлебљење готово све, или макар већина перјаница ДОС-а?

Једна од мојих највећих замерки Александру Вучићу је то што није спровео радикалнији дисконтинуитет са ДОСовом политиком и кадровима. Мислим да је управо то не чињење највећи камен о врату његовог режима и његове политике. Ја бих се свакако радикално обрачунао са тим канцером српског друштва.

Зашто би српски бирач у априлу требао да заокружи баш Мирослава Паровића, шта вас кандидује да будете председник?

Најмлађи сам политички лидер у Србији и бићу најмлађи кандидат за председника. Сама та чињеница говори о томе да нисам одговоран за све лоше политике вођене у Србији већ готово три деценије. А немојте ми рећи да они који су народ и државу довели у стање у коме је сада могу да поправе ситуацију?! са друге стране, имам већ доста искуства и у професији за коју сам се образовао и куриозитет је да иако сам најмлађи имам више радног стажа у струци од највећег броја других кандидата.

Такође, све време водим једну умерену и одговорну политику све време се трудећи да снижавам друштвене тензије, а за разлику од других који распламсавају поделе. Мислим да ме управо та одговорност можда још и више од младости издваја од других.

Упозоравали сте на акције Сорошеваца, што се касније показало као истина. Међутим, поред њих, у сукобу сте и са Бошком Обрадовићем. Како и зашто и шта мислите да Двери тренутно представљају?

Нажалост, али зарад уласка у парламент и Двери су посегле за договорима са некадашњим перјаницама ДОС-а и сорошевским инсталажама. Све оно што данас гледам није покрет у чије сам темеље и ја уградио доста материјала, но ваљда је и то политика. Време ће све показати.

Мало је познато да баш ви стојите иза споменика Стефану Немањи и како је донет у Бања Луку?

Тачно је. Мој тим и ја смо осмислили, платили и на крају поклонили Бањалуци споменик Стефану Немањи. То смо урадили за 900 година од рођења највећег српског државника, а Бања Луци је поклоњен зато што Српска данас најбоље носи жишку идеје слободе и српске државотворности.

А за сам споменик сам сентиментално везан не само што сам говорио на отварању заједно са Патријархом Иринејем и Милорадом Додиком, већ много више због тога што ми се ћерка Ленка родила на дан када смо буквално шверцовали споменик преко границе Србије и БиХ.

Каква је то Европа нација о којој причате већ годинама и ступа ли она коначно на сцену?

То је Европа у којој се враћа суверенитет државама. Данас имате ЕУ која је најсличнија некадашњој СФРЈ. Сувише бирократизована, неефикасна и на терет државама чланицама.

Нове европске снаге којима и сам припадам желе пак да се успостави нови договор у Европи која би своју стабилност нашла на политичкој линији сарадње Париза Берлина и Москве, а ту би Београд играо јако важно место обзиром на симболичку снагу и улогу нас Срба који смо се свих ових година борили за суверенитет, а против НАТО логике.

На добрим сте релацијама са Бања Луком. Спрема ли се покушај завршног ударца и како га спречити?

Српска је од настанка константно на удару. Најбоља одбрана је широко народно јединство, а као симбол борбе сада имамо и Стефана Немању у Бањалуци чиме је обележена најзападнија тачка српског културног и етничког простора.

Извор: Космопол