Србија у још једне изборе улази трагично подељена и док власт приказује Швајцарску, неодговорна опозиција приказује и призива Сирију или Украјину у Србији. Иако се не зна ни ко ће уопште бити кандидати на изборима, више је него јасно да ће кампања бити сведена на матрицу „УА или УРА Вучић“. Већ сада је јасно да сви они скупа од сирове борбе за власт више не виде интересе народа и државе.

У времену глобалне транзиције, нашем народу је више него икада потребна одговорна и неконфликтна политика. Потребна нам је политика трећег пута на којој смо ми као партија највише инсистирали и најдуже истрајали. Друштво вапи за истинском алтернативом постојећем систему, а то једино могу бити нови људи и стабилизациона и одговорна политика.

Бивши и актуелни министри, лажни заштитници грађана и једни те исти људи које већ четврт века гледамо у политици су део проблема и тешко да могу бити део решења, стога ми делегати скупштине Народног слободарског покрета доносимо одлуку да странка крене у кампању за председничке изборе и предлажемо Мирославу Паровићу, председнику странке да буде кандидат.

Мирослав Паровић је најмлађи политички лидер у земљи, али са доста великим искуством и бројним међународним контактима. Завршио је електротехнички факултет као студент генерације и после тога стекао завидну радну биографију у струци. Син је српских сељака, што са поносом истиче. Отац је муж и брат. Истрајан је, промишљен и одговоран. Све скупа са досадашњим политичким деловањем по нашем мишљењу га препоручује за највише државне функције.

Такође, доносимо одлуку да се у наредних десет дана обаве разговори са свим нашим политичким партнерима попут Покрета Заветници, Белоцркванске слободне иницијативе, Владана Глишића и других истакнутих појединаца и политичких организација како би смо заједно дефинисали политичку платформу и модел изласка на предстојеће председничке изборе, али и изборе на другим нивоима уколико буду расписани.

У Новом Саду, 22.01.2017.