Na današnjem sastanku organa političke partije Treća Srbija prezentovane su  promene načina unutrašnjeg organizovanja i prilagođavanja savremenim trendovima u evropskoj politici. U skladu sa tim promenama ukinut je klasični stranački model, a na mesto njega je usvojen model organizovanja političkog pokreta. Shodno tome predstavljen je i novi naziv stranke i nadalje će se politički delovati pod imenom NARODNI SLOBODARSKI POKRET (NSP).

NSP će kao centralni organ političkog delovanja imati petočlano predsedništvo na čelu sa Miroslavom Parovićem. Pored Parovića članovi predsedništva su još Miroje Jovanović, advokat, Marko Teslić, preduzetnik, Borivoj Rašuo pesnik i politikolog, te prof. dr Nenad Krstić, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Na održanoj skupštini Miroslav Parović je ukazao da je dosadašnji rad stranke obeležio veliki broj dobrih poduhvata poput podizanja spomenika Stefanu Nemanji u Banjaluci ili avangardnog pokretanja priče o novom dogovoru na nivou Evrope.

Međutim, Parović je ukazao i na propuste u dosadašnjem radu zbog kojih je stranka često bila na udaru javnosti i to mahom zbog ljudi koji već odavno i nisu deo organizacije.

„Ovo je hrabar potez koji danas činimo. Još snažnije ćemo propagirati ideju odgovornosti i potrebe da se politika vodi konkretnim delima, a ne demagoškim floskulama. Srbiji treba odgovorna opozicija da preuzme vlast i mi smo dužni da narodu damo izbor koji do sada nije imao.“, zaključio je Parović.Skupština je usvojila i pet ključnih zadataka na kojima će SLOBODARI raditi, a među kojima su borba protiv mafije, uspostavljanje srpskog kulturnog prostora, zaustavljanje autogenocida, ozdravljenje institucija države, te zauzimanje pozicije vojne i političke neutralnosti Srbije.