Саопштење поводом проналаска оружја у близини објекта у коме премијер Владе Србије често борави (30.10.2016.)

Ми као странка већ пар година указујемо како се држава брани контролом над безбедносним системом. Без контроле безбедносног система нема ни развоја економије, ни већих плата, ни бољег здравства, ни бољег образовања. Једноставно, без озбиљног безбедносног система савремена држава не може постојати.

У задњих пар недеља од како су у јавност доспеле информације о томе да све полицијске истраге долазе на сто ЦИА, а закључно са проналаском оружја у близини објекта у којем премијер Владе Србије често борави дају нам за право да још једном поновимо оно што смо нарочито истицали у кампањи за априлске изборе. Наиме, као друштво смо дошли у опасну фазу у којој готово да нема ствари око које се не прави подела “за и против Вучића”. Чак и у ситуацији у којој постоји вероватноћа да ће се у држави заиста десити сценарио налик на онај из марта 2003. не успевамо да се издигнемо и покушано да договором ојачамо темеље наше заједничке куће. Мишљења сам да је управо тактика страних инсталажа и “шесте колоне” која се налази у институцијама система да креирањем овакве атмосфере у ствари онемогући консолидацију политичке сцене и институција државе Србије.

Из тог разлога, сматрам веома важним да се у најскоријем року јавност обавести о сазнањима везаним за шпијунажу у полицији и другим органима безбедносног апарата, као и да се под хитно реши случај арсенала оружја у Јајинцима јер се основано може сумњати да су та два случаја у вези.

Такође, понављам став да ово не сме бити начин за стицање дневнополитичких поена и то како за власт, тако и за нас из опозиције. Наравно, са друге стране озбиљност ситуације налаже да се овим темама морамо бавити јер очито да НАТО пакт жели да од Србије и региона направи територију на којој владају бандитске групе.

Мирослав Паровић,
председник Треће Србије