НИКО НЕМА ПРАВА ДА НАС ЛАЖЕ!

Савремени свет почива на неколико принципа, а један од најважнијих је „светиња“ власништва над имовином. Принцип заштите власништва имовине је нешто о чему постоји и идеолошки концензус, тако да га подједнако поштују и конзервативци и либерали. Речју, то се не доводи у питање.

Међутим, недавне уцене које су око имовине Телекома стигле из ЕУ, као и најновији покушај узимања Трепче, јасно стављају до знања да за Србију очигледно не важи оно што важи за друге. Нико нема права да нас лаже, а истина је да кружоци отуђене НАТО и ЕУ администрације уценама над Србијом покушавају да за себе присвоје милијарде евра вредну имовину. То више није питање међународне политике нити међународног права, већ питање личног интереса деоничара мултинационалних компанија који су и иницирали рат у бившој СФРЈ и касније петооктобарски пуч у Србији, а све са циљем бесомучног отимања имовине.

Из тог разлога, данас је веома важно пронаћи друштвени и политички консензус и одбранити државну имовину, имовину грађана Србије, као и имовину Српске православне цркве на Косову и Метохији. То дакле није питање митоманије, као што многи приказују борбу за КиМ, већ је то питање здраве памети и елементарне економске логике.

Мирослав Паровић, председник странке Трећа Србија