Саопштење политичке партије Трећа Србија поводом алармантне ситуације са мигрантима у Србији (24.10.2016.)

Трећа Србија као државно и друштвено одговорна политичка странка у више наврата истицала је значај проналажења јасног модела решавање проблема везано за велики број људи који улазе у Србију преко са јужних територије Европске уније, у покушају да преко Србије у ЕУ поново уђу на путу за западној Европи. Србија као пролазна држава херметичким затварањем свих граница ЕУ осим грчких према Турској на такозваној “балканској рути” доведена је ситуацију да постане прихватни центар за десетине, а сигурни смо и стотине хиљада миграната који би се у једном тренутку нашли на територији Србије, а као резултат политичког рата између ЕУ и Турске, који се последњих дана посебно заоштрава.

Српски народ упркос свему лошем што је преживео у прошлости, сачувао је душу и показао Европи и свету како се помаже невољницима. Па ипак Србија, у већ узаврелој политичкој ситуацији на балканском простору, не сме да се саможртвује зарад проблема са чијим узроком ни на који начин није повезана. Српски народ не може и неће бити жртва традиционално неодговорне дугогодишње политике Европске уније.

Како уз све то путници на “балканској рути” већ дуже време нису избеглице са ратом захваћених подручја, већ економски исељеници, захтевамо од Владе Србије да под хитно промени своју политику према мигрантима, како би се сачували мир и безбедност који су последњих дана, догађајима у Шиду, покушајем силовања малолетне девојчице у Суботици, као и најновијим тензијама у Београду озбиљно доведени у питање.

Трећа Србија одговорно стаје на страну оних снага које су спремне да заштите грађане Србије и уставни поредак, оних које ће се одупрети томе да се од Србије направи сабирни центар катастрофалне политике Европске уније, чија би цена свакако била потпуна дестабилизација државе и довођење у питање опстанка српског народа на овим просторима.