Жан-Фредерик Поисон: “Србија треба да остане на путу неутралности и добрих веза са Русијом, пошто ће тако помоћи и себи, али и другим европским државама.”

У вишедневну  посету Србији и Републици Српској дошао је председник Хришћанско-демократске партије Француске, Жан-Фредерик Поисон.  Овај политичар је познат као велики пријатељ Србије, а у Француској где је члан парламента у последње време изазива бројне контраверзе отвореном подршком Русији и сиријском председнику, Асаду са којим се и састао у јуну ове године.

„Ваша земља је један од последњих бастиона одбране традиционалних вредности европске цивилизације.“, рекао је Поисон својим домаћинима. „Данас Европи требају корените промене и повратак суверенитета европским народима и државама. И због тога је јако важно да Србија остане на путу своје неутралности и добрих веза са Русијом, пошто ће тако помоћи и себи, али и другим европским државама.“, закључио је он.

Домаћини делегацији из Француске су челни људи странке Трећа Србија, чији је председник Мирослав Паровић истакао важност активне сарадње са политичарима и странкама из држава ЕУ који су за другачију политику и који се отворено залажу за ослобађање Европе од НАТО-а.

Жан-Фредереик Поисон је доктор филозофије, посланик француског парламента и бивши градоначелник Рамбујеа. Такође, један је од политичара који је објавио могућност кандидатуре на председничким изборима у Француској наредне године. Током посете ће се у Београду и Бањалуци сусрести са више политичара и позиције и опозиције.