Федерална Европа ће се урушити као и Социјалистичка Федеративна Република Југославија

Ненад Крстић, српски филолог и председника Савета за Међународну сарадњу Треће Србије који је у гранцуском граду Анжеу oдржао конференцију, дао је интервју за Вести из Француске (Nouvelles de France) који преносимо у целини.

Два питања … проф. Ненаду Крстићу

Ненаде Крстићу, како су српске патриоте доживеле Брегзит?

Српске патриоте су Брегзит доживеле као победу свих патриота у Европи. Европска унија је творевина Сједињених Држава која има за циљ да уништи нације у Европи. Не само нације: са својом новом религијом (која је антирелигија – профит и неолиберализам) циљ је поразити хришћанство. Знали смо да ће се Федерална Европа урушити једног дана, уосталом као и Федеративна Југославија (Социјалистичка Федеративна Република Југославија). Случај (или сам Бог) је желео да урушавање ЕУ почне 25 година након пропасти Савезне Југославије. Наиме, 25. јуна 1991. Република Хрватска и Словенија су прогласиле своју независност.

Одржаћете конференцију у граду Анжеу. Шта очекујете од Француза?

Ми српске патриоте, очекујемо да се Французи, наши пријатељи током XX века, до НАТО oкупације Француске, врате идејама генерала де Гола: Европи нација и слобода, Европи од Лисабона до Владивостока, Европи која припада европском народу, а ту мислим и на руски народ.

Извор: Вести из Француске / Nouvelles de France, Blog Salon Beige (30. јун 2016.)