Народ Велике Британије је рекао да више не жели да буде део ЕУ! Ова вест из темеља мења успостављене односе на тлу Европе јер је јасно да ће администрација у Бриселу рапидно слабити са утицајем, а да ће државе поново враћати себи онај део суверенитета који је пренешен на ЕУ.

Све ово ће итекако имати велике последице и по Србију јер наша земља већ 16. година учествује у процесу приближавања ЕУ и многе законе и стандарде је прилагодила нормама дефинисаним из Брисела. Ми смо као странка годинама уназад указивали да је ЕУ на свом крају и да треба размишљати и радити на алтернативама. Из тог разлога смо у октобру 2014. организовали велику међународну конференцију о новом начину организовања Европе од Лисабона до Владивостока базирано на осовини Париз-Берлин-Москва-Београд.

Ми смо данас спремни да уместо ликовања и покушаја стицања дневнополитичких поена, све своје капацитете и разгранате међународне контакте ставимо у службу државе и народа. Србију чека тежак период успостављања нових односа са државама Европе и у том правцу сви морамо бити спремни да помогнемо.

Из тог разлога предлажемо хитне састанке свих релевантних политичких чинилаца у земљи, без обзира да ли се ради о евроскептицима или еврофанатицима. Сада је патриотска дужност да сви помогнемо, јер у супротном опет можемо доћи у позицију да пропустимо историјску прилику.