Саопштење за медије политичке странке Трећа Србија (23.06.2016.)

Потпредседник странке Трећа Србија, адвокат Мироје Јовановић поднео је дана 22.06.2016. године Захтев РТВ Војводине за приступ информацијама од јавног значаја, и затражио увид и достављање евиденција о финансијским трансакцијама те медијске куће у периоду од 01.01.2009. до 01.06.2016. године.

По добијању свих тражених докумената наша странка ће ангажовати независног ревизора како би се урадила детаљна анализа пословања РТВ-а у наведеном периоду. Наше сумње су да је екипа окупљена око Динка Грухоњића из ове јавне установе извукла више милиона евра народних пара и да сада делом и тим новцем финансира протесте „подржи РТВ“, а са циљем скретања пажње и усмеравања домаће и међународне јавности на тему наводно угрожених медијских слобода.

Такође, позивамо новоформирану власт у АП Војводини да се хитно образује радна група за испитивање пословања РТВ-а у периоду од 01.01.2009. до 01.06.2016. године и да у тој радној групи свог представника има свака политичка партија из актуелног скупштинског сазива.

Ми смо дубоко свесни да се од петог октобра двехиљадите године у Србији нашироко злоупотребљавају теме заштите људских права, а све са циљем рушења институција земље и богаћења појединаца. Знајући све то, сматрамо да се једино јасним доказивањем и предочавањем јавности начина функционисања тих и таквих појединаца може спречити даља злоупотреба народног новца и рушење угледа и кредибилитета државе у којој живимо.

Мирослав Паровић,
председник странке