Саопштење за медије 13.05.2016. године

Оно чега смо дужни сви да се сетимо, али и да јавно о томе проговоримо је то да је Република Српска настала у страшном времену, да је плаћена животима најбољих међу нама и да самим тим она за све нас Србе има сакралну вредност.

Из тог разлога ми као странка апелујемо на савест свих политичара у Републици Српској, али и у Србији и указујемо на нужну потребу очувања националног јединства. Поготово указујемо на чињеницу да нико, нити један појединац није важнији од Републике Српске.

Не треба затварати очи пред чињеницом да је власт Републике Српске одговорна за тешку економску и социјалну ситуацију, као што не треба прећутати ни то да је страни фактор умешао прсте у део опозиције и да вешто покушава да економски и социјални момент искористи како би дестабилизовао прилике у Српској. Имајући то у виду, дужност нам је да збијемо редове и да сви дамо све од себе како би се изнашле могућности да се постигне што шири политички договор и избегне поларизација и потенцијални грађански сукоб.

Ми себи више не смемо да дозволимо да нам НАТО пакт испоручује своје кризе и да отварањем жаришта на Балкану премести исламистичке терористе из Брисела и Париза у Бањалуку и Београд. НАТО нажалост има своју пету колону и у Србији и у Републици Српској, а та пета колона има своје активисте и у власти и у опозицији. Мудрост народа је стога једини начин да се од те пошасти одбранимо!

Мирослав Паровић,
председник странке Трећа Србија