Мало је рећи да сам био непријатно изненађен текстом који је написао Никита Боднарев, а објавио сајт ruskarec.ru. У тексту о изборним, а посебно о постизборним дешавањима у Србији овај аутор је изнео прегршт лажи, инсинуација и навијачке острашћености, али чак иако је део лажи био уперен против мене лично нећу одговорити како бих требао. Јер када бих адекватно одговарао не бих могао, а да се не присетим како је овај аутор доста омиљен за разне западне медије у Србији, а посебно за амерички Њузвик који му је посветио читав интервју у којем се могло прочитати доста контроверзних и веома чудних ставова за некога ко се приказује као „близак Путинов човек“.

Уместо одговора поставићу Никити Боднареву неколико питања:
1. Да ли сте Ви лично подржали покрет „Друга Русија“ и Гарија Каспарова када је изразио сумњу у регуларност избора у Русији? Како бисте гледали на некога из Србије ко би евентуално дао подршку за овакав покрет и протесте који су својевремено били организовани?

2. Да ли би Вам било чудно уколико бисте на некој бини у центру Москве видели како заједно и у слози захтеве износе руководиоци Родине и чланови Пуси Рајота? Да ли би Вас овакав призор забринуо?

3. Да ли се слажете у констатацији да су Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а и Бошко Обрадовић, лидер Двери блиски колико и Родина и Пуси Рајот? Ако се слажете, да ли Вам је онда чудно да у центру Београда видите призор у којем ова два политичара заједно и сложно наступају?

Мислим да ће те уколико себи искрено одговорите на ова питања схватити због чега сам ја забринут за стање у Србији и за утицај који НАТО има на део опозиције који Ви више него очигледно фаворизујете. Верујем и да ће Вам тада бити јасно због чега ја никада у Русији не бих подржао ништа на чему би Пуси Рајот били равноправни учесници!

Mирослав Паровић,
председник странке Трећа Србија