Мирослав Паровић један од лидера Народног савеза и председник Треће Србије гостовао је на округлом столу у организацији еминентног часописа НИН под назанивом Економски програм странака за парламентарне изборе 2016. На исти позване су све политичке партије које учествују на предстојећим изборима.

Као евидентна аномалија показало се да свега петина листа сматра да треба причати о економији и животом стандарду народа, а да притом су свима пуна уста прича о бољем сутра, што је тужна слика Србије данас.  Од 20 политичких партија које се утркују на предстојећим републичким изборима и траже поверење народа, а које су све према речима организатора уредно позване на овај скуп, у финишу кампање, одазвало њих свега 4, од чега су само 2 опозиционе.

О монетарној политици, пореским реформама, сивој економији, расту јавног дуга, односу према ММФ-у, будућности српске економије, смањењу незапослености, субвенцијама, утицају европских интеграција, на српску економију,  значају извоза као мотора раста дијалог су водили представници власти Миленко Џалетовић (СНС), Душан Бајатовић (СПС), Петар Петровић (ЈС) и представници опозиије Мирослав Паровић (Трећа Србија – Народни савез) и Бошко Обрадовић (Двери).

Из 2,5 сатног дијалога преносимо издвојено излагање Мирослава Паровића, а снимак форума у целини можете погледати овде.