У Новом Саду 21. 4. 2106. жене Народног савеза, који на предстојеће изборе излази као последњи на републичкој листи, под слоганом У ИНАТ – Сложно за Србију, наставиле су своју кампању коју су започеле 8. март, на Међународни празник жена. Овога пута, поново под мотом Бирај паметно, као мини-кампања, одабрана је кампања Вратимо недељу породици, коју су жене Народног савеза и најавиле 8. марта у оквиру своје женске кампање.

На питање зашто су се одлучиле на покретање иницијативе да НЕДЕЉА у СРБИЈИ буде НЕРАДАН ДАН, Ивана Вељовић Переула рекла је да нерадна недеља, као и место у вртићу, боравак за децу до 4. разреда, радно време које би свима нама омогућило да више будемо уз своју децу, већа подршка кад смо самохране мајке и подстанари, већа подршка када смо мајке студенти, када смо незапослене и много других ствари — представља реалне проблеме које тиште многе жене у Србији, али је истакла и да се мало ко бави овим проблемима. „Некако се сви баве споредним стварима, а не оним које чине наш живот, који, за многе жене данас, тече између шерпе и каријере.

Слушамо већ годинама у медијима, а нарочито сад пред изборе, елаборате о родној равноправности, али не чујемо ништа о конкретним проблемима и решењима који тиште жене, па и нас политичарке. И зато смо ми у Народном савезу одабрале као заштитни знак штипаљку, јер она представља оно што све ми делимо – практичне, животне проблеме, било да смо политичарке, домаћице, докторице, чистачице.

Дугачак је списак свега онога што нас реално мучи, а што би требало да се коначно реши. Наше накнаде за породиљско и трудничко касне, непожељне смо ако планирамо породицу, непотребне кад пређемо 45. годину, одузима нам се од плате кад негујемо сопствену децу, наше четврто и пето дете остаје без накнаде, за Бадњи дан журимо с посла да стигнемо све да припремимо за своју породицу и много тога. Сви у хору понављају да је породица темељ друштва, а жена стуб породице, али се нико не бави тиме да тој жени и тој породици олакша свакодневни живот. Наша јавност живи на флоскулама и узалудним реченицама, и то је оно што свим женама смета, а можда је и разлог зашто се све мање жена одлучује да се активно укључи у политички живот.“