Никита Исајев из Русије, високи представник партије Родина, странке Дмитрија Рогозина, крајем марта 2016. био је гост Мирослава Паровића, председника Треће Србије и једног од лидера Народног савеза. Током неколико дана боравка у пријатељској и радној посети Србији, одржана је заједничка конференција за медије, којом приликом је господин Исајев подржао политику Треће Србије и исказао сигурност у успех Треће Србије на предстојећим републичким и локалним изборима.

Мирослав Паровић у уводној речи, истакао је да Трећа Србија и Родина, као снажно опозиционе странке, деле висок степен заједничких политичких вредности, али иако опозиционо настројене према владама, обе партије нису опозиционо настројене према својим државама. “Мислимо да је то једна од најважнијих тачака која нас спаја, и зато наше две партије имају плодотворну сарадњу.” – рекао је Паровић

“Све је већи број политичких партија и организациja на западу који деле сличне вредности као и мислим да ћемо заједничким снагама успети да утичемо на шире међународне токове, и да ћемо успети да помогнемо нашим пријатељима са запада да европским народима и државама вратимо преко потребан суверенитет, да Европи вратимо изворне хришћанске вредности, и да успемо да је oслободимо од зла НАТО пакта с једне стране, и зла исламистичког тероризма с друге.” – и тиме поцртао значај линије Париз-Берлин-Москва у решавању глобалних проблема који потресају свет и Европу.

У свом обраћању српским новинарима, Никита Исајев, високи функционер партије Родина, Дмитрија Рогозина заменика председника Владе Руске Федерације, угледни и високи гост из Русије, истакао је како нема сумње да је Србија за Русију, историјски гледано, главни спољно-политички партнер, пријатељ, који је никада није изневерио и да се Русија са веома великом пажњом односи према таквим пријатељима.

“У данашњој ситуацији, када се читав свет налази у процесу нове прерасподеле равнотеже сила, веома је важно да Русија има праве партнере у Европи. Велики је број снага и унутар државе, како и у Русији, тако и у Србији, које воде ка дестабилизацији ситуације и ка оснаживању конфликата, са циљем да доведу и до војних дејстава каква смо видели деведесетих година. То је неопходно спречити. Партија Трећа Србија у том смислу држи принципијелну позицију, баш као што и ми у Русији сматрамо да је у овом тренутку од изузетног значаја не љуљати брод, већ и у случају политичких промена обезбедити стабилност.  Оне политичке снаге попут Треће Србије, које подржавају пут стабилности, сарадње и братских веза са Руском Федерацијом, имају подршку Русије, ми ћемо их доследно подржавати, и на нас могу увек рачунати.” – закључио је у свом излагању господин Исајев, и тиме је у преломном тренутку када НАТО преко својих сателита покушава да спречи учествовање Народног савеза Владана Глишића и Мирослава Паровића на републичким изборима дао политици трећег пута недвосмислену руску подршку, и подстрек да се у борби истраје.