Да Уставни суд што хитније донесе одлуку!

Поводом штрајка глађу и жеђу који Мироје Јовановић, правни заступник листе Сложно за Србију – Народни савез – Глишић-Паровић води испред Уставног суда већ дуже од тридесет сати, изјављујемо следеће:

Позивамо Уставни суд да што хитније донесе одлуку по жалби Мироја Јовановића. Нека та одлука буде у складу са Уставом Србије и са законима, али она мора бити донешена у дефинисаним роковима, а имајући у виду изборни процес. Господин Јовановић покушава да на овај начин врати ствари у уставни поредак и да омогући да институције система могу адекватно да реагују и ако НАТО структура у Србији буде покушала да изазове хаос у изборним данима, а на шта ми већ недељама уназад указујемо”, изјавио је Мирослав Паровић, један од лидера Народног савеза.

Понављам да само и једино тражим да уставни суд пресуди. Онако или овако. Да усвоји или одбије Уставне жалбе које сам поднео. Само то. Овде је заправо најужасније чекање правде. А мислим да уважене судије Уставног суда то не разумеју. Чекање убија смисао правде. Ја мој штрајк глађу и жеђу настављам до њихове одлуке или док ме не однесу одавде.”, рекао је Мироје Јовановић.

Иначе, здравствено стање Мироја Јовановића је све лошије имајући у виду да већ дуже од тридесет сати не пије воду и не конзумира храну, а да је напољу скоро тридесет степени, као и имајући у виду да је ноћ провео напољу испред Уставног суда.

Подсећамо да је Управни суд по жалби високог функционера Двери, а на притисак службеника амбасаде САД оборио од стране РИК-а већ одобрену листу Народног савеза. После тога је наш правни тим поднео две жалбе Уставном суду, а на које се још увек чека одговор.