Народи савез апелује на јавност: СПРЕЧИТИ ХАОС КОЈИ СЕ СПРЕМА У НОЋИ ИЗБОРА 24.04.

Шта би се догодило када би Јелена Милић, Наташа Кандић или било ко други из плејаде НАТО лобиста у Србији одлучили да започну штрајк глађу и жеђу? Када неко ко пркоси НАТО-у у Србији штрајкује глађу и жељу то онда медијски и у сваком другом смислу остане незапажено!

Мироје Јовановић је један од најбољих младих адвоката у Србији. У својој од деценије дужој адвокатској каријери радио је и добијао бројне велике случајеве у домаћим и међународним судовима. Мироје Јовановић је доказани патриота и човек који је одувек радио искључиво за интересе нашег народа и државе. Мироје Јовановић је муж и отац троје деце.

Када овакав човек, човек са оволиким правним и животним искуством одлучи да правду потражи тако што ће испред највише правне институције ове земље, Уставног суда, да штрајкује глађу и жеђу то онда не може, а да не забрине и не запита сваког добронамерног човека. Пре чина ступања у штрајк глађу и жеђу, Мироје Јовановић је Уставном суду поднео две уставне жалбе са молбом да имајући у виду да истичу рокови за закључивање збирне изборне листе, уставни суд треба да брзо заседа и заузме став било да прихвата, било да одбија жалбе које су поднесене. Ово је пре свега важно зарад очувања правног поретка и онемогућавања даљих злоупотреба у изборном процесу.

Као што смо више пута до сада упозоравали, НАТО структури у Србији одговара стање хаоса и управо су зато преко двери и амбасаде Америке у Србији и утицали да Управни суд обори листу Сложно за Србију-Народни савез-Глишић Паровић. Оно што је пак опасност, а на шта ми такође упозоравамо је да на сличан начин, и на сличне притиске Управни суд обори и читаве изборе и тиме и фактички државу гурне у ванредно стање. Уставни суд је једина институција која у овом моменту може да предупреди овакав сценарио и баш због тога Мироје Јовановић, а и ми са њиме инсистирамо да Уставни суд што пре заузме став.

Треба замислити и ситуацију, да су на пример, Јелена Милић, Наташа Кандић или било ко други из плејаде НАТО лобиста у Србији одлучили да започну штрајк глађу и жеђу. Колике би то већ последице и медијску пажњу изазвало!? Међутим када неко ко пркоси НАТО-у у Србији уради исто то онда медијски и у сваком другом смислу остане незапажено. То такође довољно говори о стању у друштву.

Као пријатељи, апелујемо на Мироја Јовановића да због себе и своје породице не угрози здравље, а опет као људи га подржавамо у његовој борби за правду.

Владан Глишић
Мирослав Паровић