Најавама из вести коју је 26. марта објавио Б92, да председник општине Сечањ даје 4000 хектара државног земљишта Арапима да отварају рибњаке, Вукашин Баћина, пољопривредник, ратар, сточар и воћар, кандидата Треће Србије за председника општине Сечањ, најоштрије се успротивио.

“У овом моменту када наши пољопривредници једва послују због високе цене закупа државног земљишта у општини Сечањ оштро осуђујемо ову одлуку председника општине Сечањ који ради против својих пољопривредника. Наш план је да нашу земљу раде наши пољопривредници, а не Арапи – рекао је Баћина.

У свом обраћању јавности изнео је низ конкретних мера као подршку домаћим пољопривредницима. “Када победим Предрага Милошевића Карасија на изборима оформићемо аграрни буџет за пољопривреду, државну земљу у општини Сечањ даћемо у закуп нашим пољопривредницима са малим и средњим газдинствима, а не странцима и тајкунима, а као као посебну помоћ пољопривредицима смањићемо почетну цену закупа.

Вукашин Баћина је са непуних двадесет и шест година један од најмлађих претендената на место председника неке од општина у Србији. Он је већ више година власник пољопривредног газдинства које из године у годину расте и унапређује се.