Јуче је Управни суд под притиском Двери и оних који стоје иза њих донео незабележену одлуку да обори изборну листу коју су Републичкој изборној комисији доставили Владан Глишић и Мирослав Паровић. Наиме, иако је РИК два пута донела одлуку о валидности листе, Управни суд је стао на становиште „забринутог бирача који је уложио жалбу“ (иначе члана Двери и блиског сарадника Срђана Нога, члана председништва ове стрнаке) да презимена Паровић и Глишић не смеју да буду у називу листе за изборе?! На овај начин је Управни суд оборио мишљење најмање двадесет врхунских правника (од којих су неки и универзитетски професори) који су стали на становиште да је назив листе прикладан и на седници РИК-а гласали о томе и били већина, такође на овај начин је Управни суд исмејао скоро 11.000 грађана који су потписима подржали нашу листу. На крају, Управни суд је овом одлуком исмејао и неке своје раније одлуке и све нас довео у правни парадокс.

Наш правни тим је рано јутрос поднео Тужбу против овакве одлуке и очекујемо да ће тужба бити усвојена и на тај начин ствари бити враћене у поредак.

Међутим, можда је кључно питање да ли оваква одлука има за циљ да се унапред баца љага на изборни процес у Србији и да ли је управо и циљ да се ови избори сведу на обрачун „ЗА“ и „ПРОТИВ“ Вучића, те да стога са избора мора бити склоњена једина листа која је унапред рекла да ће се бавити снижавањем друштвeних тензија и спречавањем погубних сценарија по нашу земљу. Једно је сигурно, НАТО структура која прожима и власт и опозицију жели да од Србије направи бојно поље, а изборни процес им је добар полигон за то. Ми ћемо се без обзира на све свим силама трудити да не дозволимо да се наруши ред и мир у нашој земљи, јер као одговорни људи знамо да је то највећа светиња.

Стога ћемо у недељу 27.03.2016. са почетком у 10 часова у просторијама Народног савеза на Теразијама 3/1 (улаз поред велике сале НУНС медија центра) одржати ванредну конференцију за медије на којој ћемо јавности презентовати документоване доказе о томе ко, зашто и на који начин покушава да утиче на изборни процес у Србији и да преко тога утиче на дестабилизацију прилика у земљи.