Вукашин Баћина је са непуних двадесет и шест година један од најмлађих претендената на место председника неке од општина у Србији. Он је већ више година власник пољопривредног газдинства које из године у годину расте и унапређује се.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ОПШТИНОМ УПРАВЉА ДОМАЋИН!

За многе је изненађење што сте у општини Сечањ успели да као други, одмах иза СНС-а, предате листу и тиме иза себе оставите многе веће партије. Како сте то успели?

То уопште није изненађење јер је Трећа Србија једина странка у општини која није део политичког клана који влада већ скоро двадесет година. Људи су то препознали и то је кључни разлог зашто нама као јединим новим лицима на изборима подршка вртоглаво расте.

Кажете да су су скоро све друге странке у општини део политичког клана. На бази чега темељите ту тврдњу?

Темељим на бази досадашње праксе. Прво, већина претендената за место председника општине, као и већина кандидата за одборнике практично на свим листама сем наше су директно запослени у општини или у неком од јавних предузећа. Друго, на изборима најљући ривали после током четири године власти врло тесно сарађују, а потом се опет месец дана пред изборе „као посвађају“ и онда опет у круг.

Ми ћемо прекинути ту праксу јер ево ја сам сам свој газда и ни на који начин не зависим од милостиње општинских челника, тако да без бојазни могу да наступим и баш зато ме се толико и плаше. Зато је важно да на челу општине коначно буде домаћин, а не неко ко зависи од другог.

 

Шта највише замерате актуелној општинској власти?

Земарм то што у општини има више стотина оних који примају социјалну помоћ јер су доведени до ивице глади. Замерам и то што уместо фабрика једино раде кафићи и кладионице. Такође, замерам то што људи мојих година масовно беже из села тако да смо пали на испод десет хиљада становника и то махом старијих људи.

Ако на изборима победите шта ћете прво урадити?

Већ први дан ћу укинути разбацивање општинског новца на разне прославе, ручкове и беспотребна путовања по белом свету. Ми морамо да засучемо рукаве и да радимо, а не да теревенчимо. Ја ћу сваки дан марљиво радити јер сам тако научио и на бази рада сам стекао све што имам.

Кандидат сте и за народног посланика на листи Сложно за Србију – Народни савез – Глишић-Паровић. Очекујете ли да ћете ући и у републички парламент?

Председник моје странке, Мирослав Паровић је један од лидера листе Сложно за Србију која ће на гласачком листићу бити под редним бројем девет. Ова листа је једина која нуди конкретна решења, а не пароле тако да сам уверен у добар резултат.

Извор: Лист Зрењанин (25. март 2016.)