Глишић и Паровић договорили сарадњу на предстојећим изборима – формиран Народни савез

Владан Глишић, један од лидера Народне мреже, и Мирослав Паровић, председник странке Трећа Србија, договорили су сарадњу на предстојећим изборима. Они су данас формирали Народни савез, који ће кандидовати листу за републички парламент.

„Ми нећемо водити кампању ни уа, ни ура Вучић, јер сматрамо да се државом не сме управљати паролама, већ конкретним решењима за нагомилане проблеме“, рекао је Мирослав Паровић. „Војна неутралност Србије, гарантована од званичне Русије и Кине пред Саветом безбедности, јесте најделотворнији начин заштите мира и стабилности и ми се за тај модел залажемо“, истакао је он. Подсетивши на народну пословицу — да празна врећа не стоји усправно, Паровић је указао на то да су незапосленост и низак стандард грађана узрок већине тензија у нашем друштву. „Ми ћемо законе прилагодити фактичком стању, а оно је да Србија данас представља практично једини пут економске сарадње између Русије и ЕУ. На тај начин ћемо створити предуслове да Србија прерасте у слободну пословну зону Европе, налик на Хонг Конг у Кини“, закључио је лидер Треће Србије.

„Моји пријатељи и ја више нисмо у Дверима, јер Двери нису више оно што су биле. На изборима 2012. године Двери, које смо чинили Мирослав Паровић и ја, као и многи други којих више нема у Дверима – добиле су поверење 200 000 људи. Начела за која су ти људи гласали 2012. године сада једино брани и заступа листа Народног савеза, коју овде објављујемо. Позивамо и друге покрете, групе грађана, удружења и јавне личности који нису престали да верују у породичну Србију по мери нашег народа да буду део наше листе, јер она није страначка, већ иста онаква каква је била 2012. године – народна, повезана људима који изгледају још увек као људи, а не као професионални политичари“, рекао је Владан Глишић.

Слоган кампање новоформираног политичког савеза биће Сложно за Србију, а кампања ће започети у суботу скупом у Оџацима.