Мирослав Паровић, председник странке Трећа Србија именовао је Боривоја Рашуа за председника Политичког савета странке. Боривој Рашуо је познати српски песник и политиколог, а био је министар у Влади Републике Српске Крајине у току рата.

БИОГРАФИЈА БОРИВОЈА РАШУА, председника Политичког савета странке Трећа Србија

Боривој Рашуо рођен је 10. октобра 1957. у Жагровићу код Книна. Основну школу завршио је у Жагровићу. Након завршене опште гимназије у Книну уписао је Факултет политичких наука у Београду.

Факултет политичких наука, смер друштвено-политички, завршио је 1982. са одличним успехом. За време основних студија био је стипендиста Унивезитета у Београду, а 1981. добио је две Октобарске награде града Београда за истраживање из области политикологије. Магистирао је на истом факултету и тиме стекао звање магистра политичких наука.

У Републици Српској Крајини 1991-1995 у два мандата обавља функцију министра у Влади Републике Српске Крајине. У првом мандату 1991. је министар спољних послова а у другом 1994. министар за информисање.

Објавио је много стручних радова у политиколошким, социолошким и књижевним часописима ( Политиколошке студије, Социологије, Филозофске свеске, Књижевне новине, Јавност, НИН, Политика…).

До сада је објавио: Политичку студију: Чему више Југославијa у Београду 1996. Уредник је зборника Република Српска Крајина који је објављен, такође у Београду, годину дана касније.

Прву песничку збирку Исходиште објављује 1998. , другу Уточиште 2000. , трећу Прибежиште 2002., четврту Сновиђење 2004. и пету Провиђење 2006. све у Београду. Антологију својих песама под насловом Антологи(ја) објавио је 2007. Збирка песама Искушење објављена ја 2008. године, а збирка песама Недоглед 2010. године.

Члан је Удружења књижевника Србије. Ожењен је. Живи и ствара у Београду.