Да ли сте задовољни статусом, положајем  АП Војводине у Србији?

Нисам. Војводина је и даље неуралигична тачка коју многи покушавају да користе за дестабилизацију Србије. Стога се мора радити на уклањању свих наметнутих баријера које раздавају Србију северно и јужно од Саве и Дунава. Пораз коалиције која још од 5.10.2000. води Војводину је први корак ка коначном затварању сепаратистичких тежњи.

Ваше виђење рада покрајинске администрације у предходне четири године?

Катастрофично. Као и све време од 2000. када је та петооктобарска камарила запосела зграду Бановине. Баш због тога се политичким путем, гласањем мора срушити тај последњи бастион мрачних двехиљадитих.

Чини се да је регион Средњег Баната у последње време почео да се опоравља?

Средњи Банат, а поготово Зрењанин су најочитији пример лошег руковођења Србијом које траје већ скоро тридесет година. Замислите када у Зрењанину није успео да се одржи ни један ИПОК (Индустрија прерађевина од кукуруза). Шта је логичније него да се у Банату прерађује кукуруз, а и то је пропало?!

Истина, у последње време има фабрика које се отварају у Зрењанину, али је то далеко од оних фирми које су раније реално запошљавале људе и којима су се производили производи који су своје купце имали широм света.

Решење за овај регион је бацање нагласка на развој индустрије прераде хране, као покретање ИТ сектора, имајући у виду да Зрењанин на свом техничком факултету сваке године одшколује пуно ИТ стручњака.

Често у јавним наступима истичете да сте пореклом из Јаша Томића, каква је ситуација у општини Сечањ и какви су Вам планови?

Стање је критично. Општина се сваке секунде задужује енормно, а новац се троши на забаве, коктеле, путовања, пороке и раскалашни живот неколицине људи. Из дана у дан расте број прималаца социјалне помоћи, а смањије се број запослених.

Нажалост, али већина људи су само неми посматрачи ових дешавања јер не виде никакву алтернативу постојећим политичким снагама. До сада су практично све странке на нивоу општине биле у договору, а један од доказа је и то колико општина и месне заједнице троше новца у једном познатом локалу у Сечњу, а који је у власништву “љутих опозиционара” актуелној власти.

Могу рећи да је једино Трећа Србија ван тих и таквих комбинација и зато ми кандидујемо једног младог човека, честитог домаћина Вукашина Баћину за место председника општине. Уколико Вукашин победи он ће бити убедљиво најмлађи председник општине у Србији и тиме ће моја родна општина показати једно ново и много лепше лице.

Због чега баш Вама и Вашој партији да грађани Покрајине поклоне поверење?

Зато што смо тренутно једина политичка снага у земљи која политику не своди на причу “уа Вучић” или “ура Вучић” већ се трудимо да у турбулентном времену у коме се Србија, али и Европа налази, грађанима понудимо алтернативу у виду конкретних политика.