ШАБАЦ – Иван Петковски, председник Градског одбора странке Трећа Србија у Шапцу, нашао је испред продавнице новчаник са пуно новца и вратио га власнику. Иако много у Србији на политичаре гледају као људе који више воле да узимају него да враћају новац, Петковски је показао да је другачији.

– Отворио сам новчаник како би открио ко је власник, прочитао сам адресу и утврдио да је власница живи у селу Јеленча надомак Шапца. Познајући једну породицу из тог места, контактирао сам их и преко њих сам дошао до броја телефона господина Петровић Милана, супруга власнице новчаника.
Када сам ступио у контакт са господином Петровићем он је био веома узбуђен. Хтео је да ме почасти са 2000 динара али сам наравно одбио.  Касније сам сазнао да је новац у новчанику био намењен за куповину ствари за децу- каже Петковски

Петковски је апеловао на промену свести у нашем друштву и позвао људе да следе његов и сличне примере.

– Подаци истраживања у Финској говоре да од дванаест изгубљених новчаника једанаест буде враћено својим власницима, а у Србији од дванаест изгубљених новчаника само два буду враћена власницима – каже он.

Извор: Правда, 10. фебруар 2016.