Посланик Европског парламента Едвард Феран (Édouard Ferrand) из редова Националног фронта (Француска) и Потпредседник посланичке групе “Европа нација и слобода у ЕП, одржао је 03.фебруара говор у Европском парламенту, о посети Србији, Хрватској и Републици Српској из јануара 2016. године.

Подсећамо да је политичка странке Трећа Србија у јануару угостила високу делегацију  истакнутих функционера Националног фронта из Француске, чија је председница Марин Ле Пен, којом приликом је учвршћена сарадња која постоји између две странке, али и између два народа.

Овај велики пријатељ српског народа у свом говору пред европским парламентом, а поводом Извештаја о напретку Србије за 2015. годину, је истакао следеће:

“Враћам се са мисије из Хрватске, Босне и Србије.

Желео бих да кажем да је Србија једна велика нација, нација која није потчињена. Европска нација!

Српски лидери воле Европу! Али не и Европску унију! Српски лидери желе Европу! Али не и Европу радикалног ислама, који постоји у Босни и Санџаку!

Српски лидери желе ону Европу која поштује народе и идентитете и која је против тежњи за одвајањем, попут оне у Војводини.

Српски лидери су за мир али не под надзором НАТО-а.

Српски лидери желе европске интеграције али не желе да изгубе Косово!

И зато ми у Европској унији треба да помажемо том пријатељском народу, српском народу, да постане права европска нација!

Хвала Вам!”

Трећа Србија захваљује својим пријатељима, и понавља решеност да се Србија прикључи новом таласу редефинисања односа међу европским народима, у складу са начелом поштовања суверености и интегритета. Пријатељство са искреним и државотворним покретима и партијама широм Европе, од Лисабона до Владивостока, односно линија Париз-Берлин-Београд-Москва, постаће геополитичка реалност Европе у којој српски народ више никада неће бити понижаван и уцењиван.

Ми морамо препознати промену историјских и геополитичких околности, и са нашим пријатељима из Русије, Француске и свих других слободољубивих народа стварати нову, бољу и праведнију Европу!