Акцијом „За Шабац на Сави! За Кленак у Шапцу!“ странка Трећа Србија је започела кампању за локалне изборе у Граду Шапцу. Овом акцијом желело се указати на потребу да Шабац сиђе на обе обале своје реке и да на тај начин искористи све своје потенцијале, а уједно се указало и на велики проблем села Кленак у коме житељи иако територијално припадају општини Рума углавном пријављују фиктивну адресу у Шапцу који је свега километар удаљен од села.

Мирослав Паровић, председник странке Трећа Србија је окупљеним грађанима и представницима медија изјавио је како ће се странка у кампањи бавити реалним проблемима људи који су очигледно већ скоро две деценије невидљиви за власт у Шапцу. „Више стотина житеља Кленка има фиктивне папире у Шапцу како би лакше остваривали права и обављали административне послове, а властодржци се нису потрудили ни да им обезбеде чешћи аутобус. Ми се као странка залажемо да Кленак постане део Шапца и да тиме буде и људи реше своје проблеме, али и да град у пуном обиму искористи могућности реке.“, рекао је он.

Осврнувши се на чињеницу да је власт у Шапцу непромењена још од 2000. Паровић је рекао како је нажалост та и таква власт од Шапца направила синоним за ауто и нарко мафију, а да је град некада био синоним за индустрију. „Душан Петровић је стварни градоначелник Шапца већ пуних шеснаест година и за то време је остао упамћен по томе што се за све у граду знао проценат за мито и корупцију. Због тога се сви морамо потрудити да тај човек оде са власти и да одговара за све што је урадио.“, закључио је Паровић.