Странка Трећа Србија је конференцијом за медије у Смедеревској Паланци започела предизборну кампању за предстојеће локалне изборе. „Смедеревска Паланка је уз Владу АП Војводине један од последњих реликата власти која је успостављена после петог октобра. Нажалост, али народ ове општине је осетио сва зла мрачних двехиљадитих година. Људи су остали без посла, уништени су индустријски гиганти, опустела су села.“, рекао је том приликом председник странке, Мирослав Паровић. Како је истакао, циљ Треће Србије је да као нова снага на политичкој сцени помогне да Смедеревска Паланка поново буде позната по Гоши, а не по Кени. „Тужно је да вашом општином влада човек коме се не зна ни име ни презиме, ни звање.  Зна се само да га зову Кена и да је пајташ са Шулетом и старлетама. Е више неће моћи тако!“, закључио је Паровић.

Никола Вучен, члан повеереништва странке за Смедеревску Паланку је рекао како је клика ДС-СПС довела град до ивице пропасти, те да је већ дуго постојала иницијатива да се врх социјалиста упозори на погубно деловање њиховог локалног одбора. „Људи као што је Бранко Ружић, су вероватно вођени личним интересом одбили да ураде било шта у правцу склањања лоших људи са власти у граду.“, закључио је он.

„Ми смо претежно сеоска општина, са актуелним руководтсвом које потиче са села, а можда смо једини у Србији који немамо аграрни буџет“, рекао је Слободан Маторкић, директор зељорадничке задруге “Почевица”, Кусадак. „У кампањи, а и касније у току вршења власти у општини, акценат ћемо ставити на јачање пољопривреде и то посебно воћарства и сточарства.“, закључио је он.

Бранко Ступић, бивши председник ИО студентског парламента Правног факултета у Београду, је рекао како очекује како ће млади у Смедеревској Паланци у Трећој Србији препознати себи блиску странку имајући у виду да и на републичком и на локалном нивоу странку воде млади људи, што је јединствен пример у нашој земљи.