Саопштење Треће Србије (25.11.2015.)

Као државно одговорна странка дајемо пуну подршку договору о стратешким пројектима између НР Кине и Србије. Најављена изградња пруге између Београда и Будимпеште је најзначајнији инфраструктурни пројекат у последњих више деценија и сем економског ефекта има и озбиљне геополитичке утицаје на јачање односа између Србије и Мађарске.

Посебно је важна и чињеница да се реализацијом овог посла отвара могућност градње пруге између Солуна и Београда чиме би Србија постала спона измедју лука у Грчкој са једне и земаља Запада са друге стране.

Такође, имајући у виду све веће безбедносне изазове позивамо државни врх да прихвати понуду Русије по којој се Србији на лизинг дају савремени ПВО системи (С-300) као и хеликоптери и камионски ракетни системи који су кључно вазни у борби против тероризма.

Појачавање војне способности земље није вазно само из безбедносних разлога већ и због стратешких инвестиција као што су пруге, јер је тешко очекивати да ће било која озбиљна улагања ићи ка нестабилним и небезбедним државама.

 

Мирослав Паровић         
Председник странке Трећа Србија