Саопштење Треће Србије (23.11.2015.)

Дубоко свесни тежине ситуације у којој се Србија налази, понављамо свој позив свим друштвеним и политичким чиниоцима у земљи да сви заједно радимо на томе да тензије спласну.

У случају хапшења бившег функционера наше странке, Андреја Фајгеља, надлежни државни органи су сада ти који морају да нам што хитније дају одговор о утемељености изнесених оптужби, и основаности лишења слободе. Посебно тражимо и законско преиспитивање разлога за притвор, који није и не сме бити мера неконтролисане репресије.

Стога ми апелујемо на њих да не буду саучесници у подгревању тензија, већ да буду фактор смиривања. Такође, указујемо и на чињеницу да на српској политичкој сцени постоји велики број група и појединаца чије би се деловање могло окарактерисати као противуставно.

Ми смо као странка још пре годину дана јавности и надлежним државним органима доставили доказе о деловању Срђе Поповића и његовог центра ЦАНВАС који је у многим државама означен као терористички, а ми отворено сумњамо да је управо то један од пунктова за дестабилизацију државе.

За нас нема дилеме да НАТО структурама треба хаос у Србији и региону. Њихови помагачи су дубоко инфилтрирани у све институције система. Стога је наша сумња да управо ти „спавачи“ праве интриге кроз селективност и недоследност у поступању, а пета колона и корисне будале им у томе несебично помажу.