Саопштење Треће Србије (22.11.2015.)

 

Медијски обрачуни између уредника водећих медија у Србији у којима се не бирају речи, сатанизација и харанга која се води против свих који се баве политиком, као и најновији случај привођења бившег функционера наше странке, Андреја Фајгеља јасно показују да су тензије у нашем друштву достигле максимум.

Ми као странка већ дуже време указујемо да НАТО структурама треба хаос у Србији и региону и да ће за тај посао све више користити пету колону, али и корисне будале којих нажалост није мало. Стога, још једном апелујемо на све друштвене и политичке чиниоcе да добро вагају своје речи и потезе јер уовако напетој ситуацији и најмања варница може да изазове хаос.

Дубоко свесни да овај народ не би издржао јошједан “двадедет и седми март” или “пети октобар” понављамо свој позив државном врху да што хитније иницира разговоре свих релевантних политичких чинилаца у нашем друштву. Бреме питања као што су Косово, НАТО пакт, мигрантска криза, претња од тероризма нико сам не може да носи, те нам је стога потребан што шири договор и што хладнија глава.

Мир и стабилност су најмање, а уједно и најзначајније што дугујемо нашем народу!