Једино коме екстремизација ситуације у Војводини одговара јесу НАТО структуре

Влади Виктора Орбана сигурно не, нашим властима још мање, поготово ако се има у виду то да су у последњих неколико година односи између наше две земље на највишем нивоу, можда и у историји.

Једино коме екстремизација ситуације у Војводини одговара јесу НАТО структуре које свакако не гледају благонаклоно на то што Србија и Мађарска уговарају заједничке инфраструктурне пројекте на Коридору 10, попут железничке пруге од Београда до Будимпеште.

Коме одговара деловање екстремистичке партије Јобик у Србији?

Такође, атлантистичким снагама никако не одговара чињеница да је Орбан највећи противник санкција Русији унутар ЕУ, а да је Србија једна од ретких држава у Европи која не следи спољну политику ЕУ и чак упркос санкцијама још додатно ојачава економске и политичке односе са Русијом.

Када сам пре готово годину дана јавност упозорио да се спрема дестабилизација Србије и региона, управо сам потенцирао то да ће се на сваки начин покушавати нарушавање новоуспостављених односа између Србије и Мађарске. Осовина Београд – Будимпешта веома брзо може постати кључна спона између Истока и Запада, јер су сви други правци већ пресечени тако да су трасе европских Коридора 10 и Коридора 7 постале путеви на које рачунају и Русија и Кина, али и Немачка и Аустрија.

Екстремисти, дакле, једино се користе интересима атлантистичких кругова у Европи и очигледно ће се ти кругови као много пута до сада послужити њима како би спречили сарадњу Србије са Мађарском, али и са Македонијом, Црном Гором и осталим државама које гравитирају траси европских коридора који пролазе преко Балкана. Стога је можда и једино решење јавно раскринкавање деловања оваквих и сличних група, али и мноштва “корисних будала” које ће се сигурно јавити и у Србији тражећи да се пониште односи са Мађарском, чему ће силно обрадовати сви они који желе да Србија буде једна ксенофобна држава којом је лако манипулисати.

Извор: Вечерње Новости (03. новембар 2015.)