Трећа Србија најоштрије осуђује полицијску бруталност те насилно и незаконито разбијање мирних протеста у Подгорици које се догодило рано јутрос.

Посебно снажно протестујемо због чињенице да је приликом спровођења насиља полиција хапсила народне посланике, новинаре, и све оне који су претходних дана на миран и достојанствен начин исказивали своје захтеве за демократским и фер изборним процесом.

Крајње је забрињавајуће то што је угледни подгорички новинар и уредник портала „in4s.net, Гојко Раичевић приликом незаконитог привођења брутално претучен, те да је услед задобијених повреда био привремено збринут у Клиничком центру.

Ситуација у којој се организују протести збоg побољшања права српског народа у Црној Гори, као и због поштовања права сваког грађанина Црне Горе, а режим на мирне протесте одговара употребом безочне и противуставне силе, забрињава сваког добронамерног човека.

Трећа Србија изражава солидарност са свим приведеним и повређеним грађанима Црне Горе, и  сматра да  ће ова, сасвим незаконита и брутална полицијска „акција“ остати упамћена као дан када је режим Мила Ђукановића у потпуности показао своју деспотску црту и  када је потпуно огољен начин на који се већ готово три деценије одржава на власти.

 Нови Сад, 17.10.2015. године